Om oss

Föllinge Såg är en del av Bolist-kedjan som består av 194 oberoende bygg- och/eller järnhandlare över hela landet. Vi är ditt självklara val när det gäller bygg-, järn- och trävaror och alla Bolist-butiker har en väldigt speciell och personlig prägel.

Till Föllinge Såg är alla lika välkomna, oavsett om du letar efter ett litet gångjärn eller vill ha priser på ett helt husbygge. Eller varför inte bara komma in för en kopp kaffe och en pratstund? Vi må kallas ”gubbdagis” men vi har något för alla i familjen!

historik

Vår historia
Namnet Föllinge Såg är anrikt, men klingar idag lite fel (eftersom Föllinge Såg inte är en såg). Sågverket, som det var från början, grundades på 1930-talet. Grundaren var Birger Jönsson från Föllinge som såg potentialen i all skog runt om i bygden och köpte in råvara från skogsbolagen för att såga virke. Senare tog Birgers son Lars-Göran Jönsson över företaget och drev det tillsammans med Olle Olsén. Under deras tid utvecklades sågverket och det blev även hyvling. Det kom en hel del frågor om spik och skruv och snart hade de två kompanjonerna ett halvstort sortiment.

2002 tog Dan Eliasson och Martin Helmersson över, vilket ingen i förväg hade kunnat gissa. Det visade sig dock att en lantbrevbärare och en skogsman blev det perfekta paret för att utveckla Föllinge Såg och även under deras tid utökades sortimentet rejält. Under Dan och Martins år som ägare fick vi några fina utmärkelser; årets unga företagare i Jämtland samt årets serviceföretag i Krokoms kommun. Om du är nyfiken på vad Dan och Martin gör när de inte syns på sågen, läs om det här: Fritidskonsulten Lågan i Föllinge.

Våren 2014 såldes företaget vidare till oss, Patrik Jonsson och Hans Pålsson. Det vi verkligen vill med framtiden är att förvalta det fina företag vi tagit över och behålla atmosfären bland både personal och kunder. Vi kommer att fortsätta jobba med ett utbud och leverantörer som gör att vi kan bibehålla vår höga leveranssäkerhet.

Alla nya och gamla kunder ska känna sig varmt välkomna hos oss!

DSC_0317

 

Comments are closed.